Kad gautųsi minkšta jautiena, ne paslaptis, reikia gauti geros mėsos. Nelengva užduotėlė, bet galima rasti. Jau kuris laikas buvau apleidusi šią mėsą vien dėl to, kad visuomet gaudavosi kieta. Laimei atradau kokybiškos, todėl vėl pradėjau ruošti patiekalus su jautiena.

Nieko naujo, bet dalinuosi receptu kaip gaminau:
– jautieną supjaustau gabaliukais, kurią kartais pamarinuoju per naktį, o kartais visai nemarinuoju. Jei marinuoju, tuomet pilu alyvuogių aliejaus, žolelių ir pipiriukų;
– mėsą aliejuje apkepu ant aukštos temperatūros, kad „užsidarytų“ sultys mėsos gabaliuko viduje;
– apkeptus gabaliukus sudedu į puodą, užpilų vandeniu. Kai užverda, vandenį pakeičiu;
– supjaustau morkas, saldžiąją bulvę, galima įpjaustyti ir paprikos jei mėgstate. Viską suberiate į verdančią mėsą;
– beriate savo mėgiamus prieskonius (aš naudoju žoleles, karį, druską, pipirus, česnakų granules);
– troškinu apie 30 min.

Tai va tiek:)
Skanaus!