Visada laukiu moliūgų sezono. Pirma dėl to, kad moliūgas labai skanu,  antra – naudinga sveikatai. Moliūguose gausu maistinių skaidulų, mineralų ir vitaminų. Šią daržovę tikrai verta įtraukti į kasdieninį racioną!

Beje, ar žinojote, kad moliūgas yra kilęs iš Amerikos? Aš nežinojau…:) Maniau, kad tai mūsų daržo gėrybė. Taip galvojau matyt dėl to, kad nuo pat vaikystės moliūgą rasdavau močiutės darže. Bet ne apie tai…

Yra begalės būdų ir receptų ką galima pagaminti iš moliūgo. Aš pasidalinsiu savo ir mano vaikučių mėgiamos sriubos receptu (aš kaip visada, gaminu dažniausiai “iš akies”, nes kiekvieną kartą kažkur paimprovizuoju, todėl gramų nerašysiu, nes jų ir nežinau:)). Taigi:

Supjaustau moliūgą gabaliukais, apšlakstau šlakeliu alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskospipiriukų ir šaunu į orkaitę, kepu, kol suminkštės. Tuo tarpu pakepu ant sviesto ir trupučio aliejaus tarkuotas morkasporą (ar svogūną). Puode verdu pjaustytas bulves, tuo pačiu įmetu gabaliuką mėsytės (išvirtą išimu). Vandens puode turi likti tiek, kad visų moliūgų pilnai neapsemtų, nebent norite skystesnės sriubos, tada vandens palikite daugiau. Sudedu į puodą keptuvės turinį, moliūgus, dar paverdu, kad “susilietų” skoniai. Įpjaustau krapų ar petražolių, pilu grietinėlę. Viską sublenderiuoju, išskyrus mėsą (ją susmulkinu ir dedu savo papūgiukams į trintą ir į dubenėlius supilstytą sriubą, na, kad būtų sočiau). Pabarstau tarkuotu sūriu. Aš su vyru dar ir česnakinio batono pasipjaustom. Mmmm kaip skanu…

Kad valgyti būtų smagu!