Kokia vaikystė be ledų! O jei dar naminiai ir pačių vaikų pagaminti, tai sunku atsispirti net ir šaltuoju periodu. Smagus gamybos procesas, juk gaminame LEDUS ir dar smagesnis bei linksmas rezultatas. Oogaa lėkštė ir šį kartą mums pasitarnavo:)
Pasidalinsim keliais receptais, kurie paimti iš nepakeičiamos J. Surplienės knygos „Mažylio receptai”:
I. Jogurtiniai ledai:
–  indelis jogurto (gali būti ir namie gamintas);
–  sauja mėgstamų uogų ar vaisiaus.
Uogas ar vaisių sutrinkite (jei rūgštu, įdėkite skysto medaus) ir sumaišę su jogurtu supilstykite į Oogaa lėkštės skyrius. Dėkite į šaldiklį.
 
II. Jogurto ir grietinėlės ledai:
–  stiklinė jogurto;
–  0,5 stiklinės grietinėlės;
–  truputis cukraus ar cukraus pudros ir vanilinio cukraus;
–  turimi vaisiai, uogos ar trupinti sausainiai.
Grietinėlę suplaku su cukrumi iki standžių putų, pagardus pertrinti per sietelį. Viską sumaišyti su jogurtu, truputis cukraus ir supilstyti į Oogaa lėkštutę. Dėkite į šaldiklį.
 
III. Grietinėlės ir sutirštinto pieno ledai:
–  stiklinė grietinėlės;
–  0,5 stiklinės sutirštinto pieno.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų, sumaišyti su sutirštintu pienu, supilstyti į Oogaa lėkštės skyrius. Dėkite į šaldiklį.
 

IV. Tinginių ledai – į Oogaa lėkštę įpilti mėgstamo jogurto, dėkite į šaldiklį ir viskas :).

Kad valgyti būtų smagu!