Vien tik išgirdus “šiandien kepsim keksiukus”, vyresnėlis lekia į virtuvę traukti iš spintelės “bliūdelius”, kad tik greičiau pradėtumėm juos gaminti. Mūsų namuose jei keksiukai, tai saldūs, su uogiene viduje. Tačiau šį kartą nusprendžiau, kad reikėtų iškepti keksiukus “Apgavikus”:) , ne saldžius, bet skanius.
Kadangi facebook’e seku ne vieną kulinarinę grupę, kad pasisemčiau idėjų pietums, šį receptą taip pat nužiūrėjau iš ten. Šiuos keksiukus gaminau pirmą kartą, tai, mano manymu, dar yra kur tobulėti, nes lyg ir kažko trūko. Recepto autorė tokia pati kaip ir aš, neparašė išsamiai kiekių, tik sudėtį. Gal čia ir buvo “skonio trūkumo” priežastis. Kadangi patiko sudėtis, manau, kad juos kartosiu ir ateityje, tik kitokiomis proporcijomis. Taigi, keksiukai “Apgavikai”:
apie 350 g varškės, 2 kiaušiniai, virtų ryžių įdėjau apie puse varškės kiekio (sekantį kartą dėčiau mažiau), cukrusvanilinis cukrus, truputis druskos, tarkuotas nedidelis obuolys (obuolio dėčiau daug daugiau), ant šaukštelio galo kepimo miltelių. Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Rezultatas: vyresnėlis vietoje 3 saldžių, suvalgė 1,5 “Apgaviko”, mažoji suvalgė 1.
Išvada: patobulinus manau suvalgytų daugiau arba bandysim kepti keksiukus “Apgavikus 2”:)
Kad valgyti būtų smagu!