Stengiuosi gaminti tokius patiekalus, kad tiktų visai šeimai. Savaitgaliais, kaip tradicija, kepame omletą ar blynus. Šį kartą apie omletą.
Tik keturi šeimos nariai, o pageidavimai tokie skirtingi. Vaikai apskritai nelabai omletus mėgsta. Man patinka omletas su sūriu, krapais, mūsų tėčiui būtinai turi būti pievagrybių, o va sūneliui pievagrybiai nei per kur. O kur dar pusryčių patiekimas taip, kad savaitgalio rytas neprasidėtų “nenoriu, nevalgysiu” ir pan. Šiam patiekalui patiekti, kūrybiškai išnaudoju OOGAA lėkštę su skyreliais.
Papūgiukų receptas:
– plakti kiaušiniai;
– druska, pipiriukai;
– pienas.
Oogaa 1 skyrius: su sūriu ir krapais
Oogaa 2 skyrius: su pomidorais ir krapais
Oogaa 3 skyrius: su garuose virtais brokoliais ir žiediniu kopūstu, krapai.
Oogaa lėkštutę dedu į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepu apie 25 min.
Žaidimas “ką rasi lėkštėje”. Iš trijų lėkštės skyrių du būna suvalgyti visada, o kartais ir trečias. Juk taip įdomu siurprizai, kokia daržovė kur pasislėpus!:)
Kad valgyti būtų smagu!