Kas negali pasigirti geru vaikų apetitu – slyvos tikrai pravers, nes jos turi apetitą skatinančių medžiagų. Kūdikiams galima duoti slyvų sulčių ar tyrelės, nes jose gausu A, B grupės vitaminų, ypač slyvą galima pagirti dėl E vitamino gausos.
Tinka vaikams, kuriems yra užkietėję viduriukai.
Na, o mes šį kartą kepėme slyvų pyragą :). Gavosi gan rūgštokas (cukraus perpus dėjau mažiau), tad sekantį kartą slyvų dėčiau truputį mažiau.

Produktai:
– apie 400 g slyvų (sekantį kartą dėčiau gerokai mažiau);
– 200 g varškės;
– 100 – 120 g cukraus (kas kaip mėgsta saldumą);
– 120 g sviesto;
– 3 kiaušiniai;
– 1 a. š. vanilės ekstrakto;
– 2 š. grietinės;
– 125 g maltų migdolų;
– 50 g miltų;
– truputis druskos.

Gaminimo eiga:
Sviestą išsukti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudėti kiaušinio trynius. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir įdėti grietinę.
Sudėti migdolus, miltus bei varškę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, kurias atsargiai sudėti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Pjaustytas riekelėmis slyvas sudėti ant tešlos viršaus, apibarstyti cukrumi.

Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Skanaus!