„SKANUMĖLIS” – tokį pavadinimą davė šiandienos pietums mano „nevalgiukas”. Kadangi valgė abu, tai visus pagyrimus renkuosi sau ir dalinuosi receptėliu. Gal ir jūsų nevalgiukams patiks:)
 
Supjausčiau veršieną gabaliukais, apibarsčiau pipiraisdruskapaprikos prieskoniais. Marinavosi nuo ryto.
Pakepiau ant kokoso aliejaus (visiškai nesenai pabandžiau šį aliejų naudoti ir labai patiko, maistas įgauna neįkyraus, bet malonaus lengvo, kitokio skonio. Tiesa, man atrodo brangoka ant jo kepti, bet maistą keptuvėje gaminu rečiau, todėl galima ir „pasibranginti”:)). Įpyliau truputį vandens, kad pasitroškintų.
 
– Pakepinau kartu šiaudeliais pjaustytas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną, šiaudeliais pjaustytą cukiniją.
– Ant galo įpjausčiau česnako.
– Troškinant įpyliau truputį balzaminio acto.
– Pabarsčiau ciberžole.
– Baigus mėsai troškintis, vandenį visiškai išgarinau, įdėjau dar kokoso aliejaus, kad skaniai apkeptų.
Patiekta su ryžiais.
Skanaus!

PaPapūga