Daržovių niekuomet nebus per daug, todėl patiekalus stengiuosi gaminti tokius, kad per dieną vaikai jų gautų kuo daugiau ir įvairesniu pavidalu.
Šiai užkepėlei reikės:
– bulvių;
– morkų;
– žirnelių (šviežių ar šaldytų);
– mėgstami prieskoniai;
– kiaušiniai.
– bulvių;
– morkų;
– žirnelių (šviežių ar šaldytų);
– mėgstami prieskoniai;
– kiaušiniai.
Gaminam:
išvirti bulves ir morkas. Tai galite pasidaryti iš vakaro ar ryte, todėl vakarienės gaminimas neužtruks. Virtas daržoves supjaustote smulkesniais gabaliukais, įmušate kiaušinį ar kelis (priklausomai nuo porcijos dydžio). Viską išmaišote su prieskoniais (aš naudoju druską, pipirus), galima įdėti smulkintų krapų ar petražolių. Žolelių vaikai nelabai mėgsta, bet žinant žalumynų nauda, galite po truputį vis bandyti į patiekalus įdėti.
Oogaa lėkštutę patepti aliejumi ar sviestu, įdėti daržovių masę, paspausti ir šauti į 180 C įkaitintą orkaitę apie 15-20 min.
Skanaus!