– apie 400 g maltos veršienos;
– 1 kiaušinis;
– truputukas majonezo (kas jo nevartojate, galite nedėti);
– grietinėlėje mirkyto batono riekės;
– truputis džiūvėsėlių;
– mėgstami prieskoniai (aš naudoju druską, pipirus, žoleles ar karį).
Visus produktus, išskyrus džiūvėsėlius sumaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, vos paploti, lengvai apvolioti džiūvėsėliuose. Dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Pridengti folija.
Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Apie 30-40 min. (priklausomai nuo to, kokio dydžio darysite).
Praėjus pusei kepimo laiko, aš foliją atidengiau.
Patiekti su šiltu grietinės-sviesto padažu ir be abejonės, pilnas lėkštutės skyrelis daržovių. Šį kartą garuose apviriau žirnių ankštis bei pabandymui naujo skonio atradimui arba ne – saliero 🙂