Kotletukams reikės:
– vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
– morka;
– 2 maži arba 1 didelis kiaušinis;
– nubrauktas šaukštas grietinės;
– 100 – 120 g miltų;
– gera sauja kietojo sūrio;
– džiūvėsėliai;
– pipirai;
– druska.
Gaminimo eiga:
Susmulkintą šakelėmis žiedinį kopūstą ir smulkiau pjaustytą morką apvirti vandenyje kol suminkštės, bet nepervirti. Gerai nuvarvinti nuo išvirusių daržovių vandenį. Sutrinti grūstuve, bet nepadaryti košės. Mušam kaiušinį, dedam grietinę, išmaišom. Suberiam tarkuotą sūrį, prieskonius ir miltus. Darom nestorus kotletukus, apvoliojam į džiūvėsėlius ir apkepam keptuvėje arba orkaitėje.
Šį kartą neturėjom bulvių, todėl valgėme su makaronais. Rekomenduočiau labiau bulves ;). Ir žinoma, kaip visuomet, lėkštutės vieną skyrelį užpildome šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!