Šitą varškės apkepą kepa mūsų močiutė. Tad jeigu valgote pieno gaminius, tai rekomenduojame. Apkepas sotus, skanu ir šaltą valgyti.

Produktai:
– 0,5 kg varškės;
– 4 kiaušiniai;
– 3 šaukštai sviesto
– 5-7 šaukštai cukraus (mes be cukraus kepame);
– 3-4 šaukštai manų kruopų;
– 1/2 stiklinės pieno;
– žiupsnelis druskos.

Gaminimo eiga:
Manų kruopas užpilame pienu ir pusvalandžiui paliekame, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių trynius išplakame su druska (jeigu naudojate cukrų, tai išplakti su cukrumi), sudedame varškę, kambario temperatūros sviestą, manų kruopas ir viską išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir sudedame į masę. Lengvai išmaišome, sukrečiame į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais apibarstytą kepimo indą.
Kepame apie 30-40 min, 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!