Nerealiai skanūs kuskuso keksiukai! Ypač puikus būdas sunaudoti likusią košę. Net ir valgant tą pačią dieną, iš rytinės košės gamintus keksiukus, niekas net nesupras, kad tai ta pati košė 🙂

Aš kaip visuomet gaminu iš akies, bet pabandysiu visa tai suvesti į konkrečius skaičius.

Reikės:
– 1 kiaušinio;
– 100 ml pieno;
– 100 ml jogurto (naudojau natūralų Bio);
– apie 90 -100 g sviesto;
– 200 g miltų (naudojau baltus);
– 1,5 a.š. kepimo miltelių;
– 1 bananas (geriau panokęs).
– išvirtos birios kuskuso košės. Turiu matavimo indelį 500 ml, tai maždaug pridėjus tokį pilną nesuspaudus.

Gaminimo eiga:
– kiaušinį išplakiau šakute, supyliau pieną, įdėjau jogurtą. Išlydytą ir pravėsusį sviestą supilti į skystą masę.
– Smulkiai įpjausčiau bananą.
– Atskirame inde sumaišiau miltus su kepimo milteliais, į kuriuos įdėjau kuskuso košę. Viską išmaišius kuskusas aplipo miltais ir tarsi gavosi nedideli gumuliukai. Viskas gerai, taip ir turi būti. 🙂
– Skystą masę supyliau į miltų masę. Išmaišiau. Formeles patepiau trupučiu sviesto.
Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Gavosi 3 Oogaa keksiukai ir 6 įprasti.
Skaniai susivalgė užsigeriant pienu.

Skanaus!