Grikiai – turtingos maistinėmis medžiagomis kruopos. Gausu geležies, cinko, kalcio, jodo, B grupės vitaminų. Grikiuose esančios maistinės medžiagos įsisavinamos itin greitai ir lengvai. Grikiai tinkami ne tik košėms, bet iš jų galima pagaminti pasakiško skonio kotletukus!
 
Kotletukams reikės:
– apie 300 g grikių;
– didelės ar net kelių mokų;
– svogūno  (galima ir nedėti);
– poros šaukštų miltų;
– kiaušinio;
– krapų;
– druska;
– pipirai;
– aliejus kepimui.
 

Gaminimo eiga:
sutarkuoti morkas burokine tarka ir apkepti kol suminkštės, galima tuo pačiu apkepti ir truputį smulkinto svogūno ir skiltelę česnako, čia jau kaip kas mėgsta. Mums skanu :).
Į išvirtus grikius įmušti kiaušinį ir sugrūsti bulvių trintuve. Sudėti kepintas morkas, prieskonius bei miltus. Nepagailėkite morkų, nes kuo jų daugiau, tuo kotletukai gaunasi drėgnesni, nebirūs ir skanesni. Morkų turėtų būti maždaug tiek kiek grikių, netgi ir daugiau. Bet čia jau turėtumėte atrasti patys savo proporcijas – vieniem skaniau kai daugiau morkų, kitiems galbūt ne. Nebijokite kaskart vis pabandyti kitaip.
Formuokite nestorus kotletukus ir apkepkite keptuvėje kol gražiai paruduos.
Užpilkite lydyto sviesto-grietinės šiltą padažą, į kurį galite įpjaustyti smulkiai krapų.

Patiekite su daržovėmis.

Skanaus!